Hlavní obsah

Majitel Rolls-Royce Wraith ušetřil desítky tisíc na servisu, stačilo použít díl z BMW

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel luxusního kupé Rolls-Royce Wraith měl za výměnu součástky v autorizovaném servisu zaplatit bezmála 56 000 korun, stejnou součástku ale pořídil u BMW za 3600 korun. O svůj příběh se podělil na sociálních sítích.

Foto: Rolls-Royce 4x

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII (ilustrační foto)

Článek

Vlastnictví luxusního automobilu je drahou srandou, která pořízením teprve začíná. Do peněž pak leze nejen provoz, ale také servis, který může v autorizovaných servisech udělat pořádný vítr v peněžence. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil i jeden majitel luxusního kupé Rolls-Royce Wraith, který se ale nechtěl s drahým servisem smířit.

Majitel vozu, na jehož příběh upozornilo vlákno na Redditu „Justrolledintotheshop“, potřeboval u svého vozu vyměnit kroužek pod volantem. Tedy díl, který zajišťuje propojení mezi sloupkem řízení a volantem, takže umožňuje fungování klaksonu, airbagu i ovládacích tlačítek.

V autorizovaném servisu automobilky se dozvěděl, že výměna vyjde na 2500 dolarů, což je v přepočtu asi 55 700 Kč. Jde o celkem extrémní částku za tuto součástku, nicméně ve světě majitelů vozů této značky je pravděpodobné, že by prostě zaplatili a nic dalšího neřešili.

Foto: Rolls-Royce

Interiér luxusního kupé Rolls-Royce Wraith

Jenže tento konkrétní vlastník luxusního kupé se rozhodl najít jiné řešení. A šel na to chytře. Není totiž tajemstvím, že luxusní automobilky často využívají komponenty méně luxusních modelů společností, které je vlastní. A jak asi všichni dobře vědí, značka Rolls-Royce patří skupině BMW.

Pátrání pak ukázalo, že Rolls-Royce Wraith sdílí kroužek pod volantem s BMW řady 6 generace F12. Tato součástka pro BMW přitom vyšla na pouhých 160 dolarů, tedy zhruba 3600 korun. Aby vše fungovalo správně, bylo potřeba zřejmě jen vyměnit páčky pod volantem.

Uživatel Fixitsteven se na Redditu podělil o fotky mapující servis vozu a jeho příspěvek se rychle dočkal obrovské popularity. Podobný postup totiž mohou vyzkoušet i majitelé jiných prémiových vozů, u kterých by stál servis ohromné částky. Luxusní značky totiž často existují pod křídly velkých hráčů, od kterých si občas vypůjčují nějaké drobnosti, čímž šetří náklady.

Za volantem elektrického Rolls-Royce. Spectre nešokuje čísly, přesto je výjimečný

Testy

Fascinující detaily. Jedinečný Rolls-Royce Phantom oslavuje italské pobřeží

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám