Hlavní obsah

Lotus je prý blízko kolapsu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mahathir Mohamad založil před dvaceti lety malajskou automobilku Proton. Pro kanál Bloomberg se tento malajský průmyslový magnát vyjádřil, že pokud Proton neprodá v současné době jím vlastněnou značku Lotus některé silné firmě, britský výrobce zkrachuje.

Článek

Lotus je i přes stabilizované prodeje stále v horších finančních výsledcích. Od té doby, co malajská automobilka koupila většinu v britském výrobci sportovních automobilů, šla výroba a prodeje rapidně dolů.

Především bylo nepříznivě zákazníky hodnoceno zrušení výroby modelu Esprit, který byl ikonou ve výrobním programu značky. Proton si to uvědomil až pozdě a nyní pilně připravuje novou verzi, která však bude až koncem roku 2008, nebo dokonce až ten následující. [celá zpráva]

Mahathir Mohamad však poukazuje na to, že to je již pozdě a navíc Lotus neprodává vozy tam, kde je trh nejsilnější - v USA. Jako nejlepší se prý zdá korporace mezi Lotusem a Volkswagenem. Britská značka by mohla vyrábět pro Volkswagen například jeho model GX3, který VW sám vyrábět nebude [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Lotus potvrdil obnovení řady Esprit

Při jmenování Roberta A. Branera do pozice prezidenta amerického zastoupení firmy Lotus se šéf firmy Lotus Group vyjádřil, že se nejznámější model Esprit,...

Výběr článků

Načítám