Hlavní obsah

Limitovaná edice ostrého Mini oslavuje manuální převodovku. Možná naposledy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini chystá modelovou řadu nové generace, ale stále je čas na další speciální edici odcházejícího hatchbacku. Po plně elektrickém kabrioletu představeném začátkem tohoto roku značka vychází vstříc nadšencům uvedením limitovaného počtu kusů verze John Cooper Works třídveřového modelu. Ostrý hatchback je nabízen pouze se šestistupňovou manuální převodovkou, proto se nazývá „1to6“, čímž připomíná řazení z jedničky až na šestku. Nabízeno bude pouze 999 kusů.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works v limitované edici 1to6

Článek

Ostrý hatchback v limitované edici, která se veřejnosti poprvé představí o víkendu na německém vytrvalostním závodě 24 hodin Nürburgringu, je dodáván v černém laku v kombinaci s pruhem na kapotě.

Logo edice je ve stříbrné, bílé a červené barvě. Objevuje se na C-sloupcích a současně také na bočních ozdobách. Výjimečný vzhled speciálního modelu doplňují 18palcová kola v černé barvě Jet.

Interiér se od standardního provedení liší prahy dveří s logem specifickým pro edici 1to6. Dekorativní obložení palubní desky před spolujezdcem nese 3D reliéf loga edice s prolínajícími se typickými barvami.

Černý nápis „One of 999“ nalevo od volantu odkazuje na limitovaný počet kusů. Řadicí páka je vyvedena v barvách loga edice s červenou grafikou na pozadí a červeným koženým prošíváním.

Pod kapotou žádné změny nejsou, verze JCW zachovává přeplňovaný 2litrový zážehový motor s výkonem 231 koní a točivým momentem 320 newtonmetrů. To umožňuje divokému hatchbacku zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy a dosáhnout maximální rychlosti 246 km/h.

Vzhledem k přechodu na elektromobilitu lze očekávat, že se jedná o jednu z posledních příležitostí ke koupi Mini se třemi pedály. V nabídce bude od září 2023 v Evropě, USA, Kanadě a Mexiku za dosud neupřesněnou cenu.

Test Mini Countryman s obytnou vestavbou: Hipster na čundru

Testy

První jízda s omlazeným Mini Cabrio: V detailech lepší, v jádru pořád stejné

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám