Hlavní obsah

Lexus poutá na dvě velká SUV, šestimístné LX a off-road GX nové generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Lexus odhalí 8. června dvě velká SUV. Vůbec první model LX bude postaven na Toyotě Grand Highlander, zatímco nová generace modelu GX nabídne opět luxusní alternativu k aktuální Toyotě Land Cruiser. Oba modely míří primárně na severoamerický trh, prodej v Evropě není potvrzen.

Foto: Lexus

Upoutávka na Lexus TX.

Článek

Jeden z upoutávkových obrázků ukazuje kabinu modelu TX s třířadou konfigurací. Není to však typické sedmimístné SUV, protože ve třech řadách nabídne šest míst. Vpředu jsou dvě sedadla, ve druhé řadě dvě křesla se sklopnými loketními opěrkami a případně odnímatelnou konzolou mezi nimi a další dvojice sedadel je ve třetí řadě.

Druhá fotografie ukazuje dveře předního spolujezdce s obřím reproduktorem Mark Levinson. Dále toho není moc vidět, kromě malé části středové obrazovky s něčím, co vypadá jako otočný ovladač klimatizace.

Model TX bude elegantní verzí Toyoty Grand Highlander, která má například dvě 12,3palcové obrazovky – jednu pro digitální přístrojový štít a druhou pro informační a zábavní systém. Stejné rozložení by se asi dalo očekávat i u TX.

Foto: Lexus

Upoutávka na Lexus TX.

Již 8. června se ukáže také nástupce off-roadu GX. Upoutávka ukazuje zadní část a velkou část jeho bočního profilu. Můžeme vidět zjevné podobnosti s nejnovější Toyotou Land Cruiser, i když mezi nimi jsou také některé znatelné rozdíly.

Foto: Lexus

Upoutávka na Lexus GX nové generace.

Zadní světla jsou propojena LED páskem, který se táhne po celé šířce zadního víka. Boční profil má zdánlivě přímější linie, zejména kolem zadních blatníků. V neposlední řadě můžeme vidět i vyšší a užší boční zrcátka oproti Land Cruiseru.

Více japonská automobilka ukáže až v den premiéry, pro Evropu se chystá model na opačné straně nabídky. Nejmenší crossover LBX, na který Lexus poutal již před několika dny.

Lexus poodhaluje malý crossover LBX

AutoMoto

Test Toyoty Land Cruiser 300: Luxus, který obstojí všude

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám