Hlavní obsah

Lexus poodhaluje malý crossover LBX

Lexus před premiérou nového modelu 5. června v italském Miláně zveřejnil dvě fotografie chystaného modelu LBX.

Foto: Lexus

Lexus LBX

Článek

Prémiová divize Toyoty o vozidle zatím nesděluje žádné podrobnosti, ​​ale pravděpodobně se jedná o Yaris Cross ve smokingu, tedy vůz na platformě TNGA-B. To se může zdát trochu matoucí, protože již UX je drobný crossover, ale pravděpodobně půjde o nástupce či ještě menší model.

Na dvou zveřejněných fotografiích je k vidění podstatná část přídě se zamračenými LED světlomety. Světelnou techniku poodhaluje také záběr zadní části vozu, které nechybí LED pás přes celou šířku.

Foto: Lexus

Lexus LBX

Zvěsti o základním crossoveru Lexus se šířily internetem již od roku 2020. Tehdy zprávy uváděly, že se bude jmenovat „BX“, ale následná ochranná známka naznačovala, že konečným názvem je „LBX“.

Novinka bude konkurovat Audi Q2, i když ne na dlouho, protože ingolstadtský vůz po jediné generaci zmizí. BMW X1 a Mercedes GLA jsou velikostí podobnější UX než toto budoucí LBX, konkurenci tak hledejme například v chystaném Mini Aceman.

Novinka se pravděpodobně spolehne především na hybridní pohon, vyloučit ovšem nelze ani plně elektrickou variantu. Více se dozvíme 5. června.

Test Lexusu UX 300e: Komfort nejen do města

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám