Hlavní obsah

Lexus chce postavit konkurenci pro Lamborghini Urus

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v roce 2020 by měl mít Lexus nové velké SUV, které bude zajímavé nejen svými ultramoderními technologiemi, ale hlavně tím, že by mělo prohnat nejrychlejší SUV světa.

Foto: Lexus

Lexus LF-1 Limitless Concept

Článek

Lexus není firma, která by dbala na nejvyšší výkony a maximální rychlosti. Lexus je firma, která dbá na komfort a pohodlí. A přesto by podle japonského magazínu Spyder7 mělo v roce 2020 přibýt do portfolia SUV-kupé, které se v tomhle má lišit. Pod kapotu má být vidlicový osmiválec o objemu 4,0 l s dvojitým přeplňováním a snad i s elektrickým pomocníkem. Výsledný výkon má asi o dvacet koní překonat Lamborghini Urus, takže se má přehoupnout přes 660 koní!

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus

Základem auta má být koncept LF-1 Limitless. Velikostně se postaví ještě nad řadu RX, a stejně tak tam bude sedět i s cenou. Ale i tak má auto stát alespoň o jeden milión korun méně než Lamborghini.

Kdo by nepotřeboval tak extrémní motor, tomu nabídne firma hybridní šestiválec. Ten bude mít objem 3,5 l a dva elektromotory na zadní nápravě se postarají o pohon 4x4 a hlavně o nízkou spotřebu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám