Hlavní obsah

Land Rover testuje maskovaný defender, údajně drsnou verzi SVX

Maskovaný Land Rover Defender se podařilo zachytit v okolí Nürburgringu. Má jít o vrcholovou verzi SVX, která by mohla nabídnout úpravy směrem k jízdě v terénu a osmiválec od BMW.

Článek

Zprávy o tom, že automobilka Land Rover připravuje novou vrcholovou verzi defenderu s označením SVX, kolují v éteru už pár týdnů. Nyní byl maskovaný defender zachycen v okolí slavného německého závodního okruhu Nürburgring.

Youtuber Automotive Mike, který se videím maskovaných prototypů věnuje, ho zachytil nikoliv na slavném okruhu, nýbrž na silnicích kolem něj. Označení vozu má podle něj být SVX, nikoliv SVR, jak říkají některé jiné zdroje.

Třebaže by SVR bylo logičtější s ohledem na jiné vrcholové modely značky se stejným označením, písmena SVX automobilka Land Rover v minulosti použila pro koncept osmiválcového discovery s úpravami směrem k lepší průchodnosti terénem.

Land Rover Defender křížený s toyotou? Japonský úpravce se pouští na tenký led

Tuning

Maskovaný defender byl zachycen ve třídveřovém i pětidveřovém provedení a přítomnost motoru V8 odhalila čtveřice koncovek výfuku, kterou má i již prodávaná verze s osmiválcem. Jaké změny se skrývají pod maskováním, to je samozřejmě zatím ve hvězdách.

Podle některých zdrojů bude mít nová verze, ať už dostane jakékoliv označení, pod kapotou 4,4l osmiválec od BMW s turbodmychadly, nikoliv dosavadní pětilitr s kompresorovým přeplňováním.

Kdy se vůz kompletně odhalí a kdy se dostane na trh, zatím lze jen odhadovat. Některé zdroje hovoří o letošním roce, jiné až o roce 2024. V každém případě je možné očekávat, že se tato verze cenou zařadí na horní konec nabídky modelu Defender.

Test Land Roveru Defender 90: Moderní, ale předloze věrný

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám