Hlavní obsah

Land Rover bude vyrábět elektrický defender na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) bude vyrábět elektrickou verzi svého vozu Defender na Slovensku. Závod ve slovenské Nitře již vyrábí současný model se spalovacím motorem. Konkrétní časový plán uvedení elektrického defenderu na trh firma zatím neuvedla.

Foto: JLR

Výroba Land Roveru Defender se spalovacím motorem v Nitře

Článek

JLR plánuje mít do roku 2030 na trhu devět plně elektrických modelů. Na začátku tohoto roku automobilka oznámila, že v příštích pěti letech investuje do vývoje elektromobilů 15 miliard liber (425 miliard Kč) a nový elektrický jaguar se má objevit na trhu v roce 2025. Zatím potvrdila, že do roku 2030 chce v Británii vyrábět šest elektromobilů značek Range Rover a Jaguar.

Automobilku JLR vlastní indická firma Tata Motors. Závod v Nitře otevřela před pěti lety a nyní má zhruba 5000 zaměstnanců. Kromě defenderu se zde montují také modely Discovery.

Foto: Land Rover

Současný Land Rover Defender se spalovacím motorem

Defender si oblíbila řada hvězd, například Paul McCartney, a vlastnila ho i zesnulá královna Alžběta II. V posledních dvou letech se stal nejprodávanějším modelem JLR. Jeho počátky sahají do roku 1948, jméno Defender získal v roce 1990.

Po desítkách let, kdy se měnily v podstatě jen detaily, dorazil v roce 2020 současný model na zcela nových základech, je stále schopným off-roadem, ale nabízí moderní technologie a více komfortu pro posádku.

Původní Land Rover se měl vyrábět jen pár let, vydržel skoro sedmdesát

AutoMoto

Test Land Roveru Defender 90: Moderní, ale předloze věrný

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám