Hlavní obsah

Lamborghini potvrdilo první elektromobil, dorazí v roce 2028 jako grand tourer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Lamborghini oficiálně potvrdila, že v roce 2028 rozšíří své modelové řady o nový čtyřmístný elektromobil. Jednat by se mělo o vůz s dvoudveřovou karoserií GT, byť se očekával spíše příchod dalšího SUV nebo crossoveru.

Foto: Lamborghini

Ilustrační foto

Článek

Elektromobilita je pro Lamborghini jasně nalajnovanou budoucností a italská automobilka se s ní začíná pomalu ztotožňovat. První elektromobil z města Sant’Agata Bolognese byl oznámený už v květnu 2021, na trh ovšem bude uveden až v roce 2028 a jednat se bude patrně o čtyřmístný grand tourer.

Italové tyto informace nedávno potvrdili v oficiální tiskové zprávě. Další podrobnosti však exotická značka se zuřícím býkem ve znaku neprozradila. Generální ředitel Lamborghini Stephan Winkelmann však už dříve uvedl, že auto bude mít větší světlou výšku než ostatní modely značky, ale zároveň menší než SUV Urus. Mělo by se pak podle něj jednat o vůz na každodenní používání.

Na technická data je sice ještě velmi brzy, ale Winkelmann sám uvedl, že auto rozhodně dorazí na platformě vytvořené přímo Lamborghini.

Těžit ale samozřejmě bude ze spolupráce s VW, stejně jako Urus se základy v Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Audi Q8 a Q7 nebo Volkswagen Touareg. V tomto případě by se však mělo s největší pravděpodobností jednat o elektrickou platformu PPE určenou pro velké elektromobily koncernu.

Elektřina nevadí, tisícikoňové lamborghini je na tři roky vyprodané

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám