Hlavní obsah

Nový koncept od Nissanu má vysouvací schody ze zavazadelníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan odhalil druhý koncept elektrického vozidla chystaného na tokijský autosalon konaný od 26. října. Tentokrát míří na budoucí outdoorové nadšence.

Koncept Nissan Hyper AdventureVideo: Nissan

 
Článek

Předváděcí vůz s nulovými emisemi, označovaný jako koncept Hyper Adventure, přichází po studii Hyper Urban a má pár tradičních předních dveří a pár zadních dveří otevíraných nahoru.

Nissan říká, že modrý crossover se může stát dokonalým společníkem pro outdoorového nadšence, ať už na víkendový výlet do hor, nebo na expedici do odlehlých oblastí, a to díky své velkokapacitní baterii a funkci V2X, díky které dokáže pohánět výkonné externí příslušenství.

Japonská automobilka nezveřejnila kapacitu vysokonapěťové baterie, ale uvádí, že funkce V2X znamená, že dokáže exportovat energii do všeho - od jednoduché konvice na přípravu horkého čaje až po celý dům, a dokonce i do sítě, pokud má baterie dostatek šťávy.

Z hlediska designu má Hyper Adventure dynamické tvary. Zajímavý je přední spoiler, který přesměrovává proudění vzduchu skrz něj, čímž zvyšuje aerodynamický výkon, tvrdí Nissan.

Vzadu je sada automaticky vysouvatelných a zasouvatelných schůdků, které se mohou hodit při nazouvání těžkých sněžnic. Zadní lavicové sedadlo lze také otočit o 180 stupňů, aby se při přípravě na trek pohodlně sedělo.

Uvnitř je přístrojová deska propojena se spodní částí čelního skla a slouží jako obrazovka s širokým zorným polem, zatímco sedadla jsou vyrobena z kombinace látky a popruhů. Zavazadelník má nabídnout dostatek prostoru pro venkovní vybavení, jako jsou stany, lyže, nebo dokonce kajak, ačkoli konkrétní rozměry Nissan nesdílí.

Na letošní Japan Mobility Show Nissan odhalí celkem čtyři nové koncepty elektromobilů. První dva se již ukázaly v digitální podobě, další dva mají být odhaleny online 17. října a 19. října.

Divoká studie Nissanu může předpovídat příští micru

AutoMoto

Nissan bude v Evropě od roku 2030 prodávat už jen elektromobily

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám