Hlavní obsah

Divoká studie Nissanu může předpovídat příští micru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpovědí nástupce Nissanu Micra je koncept, který jako by utekl ze závodní trati. Je samozřejmě elektrický a mohl by předpovídat i ostrou verzi chystaného supermini.

Foto: Nissan

Koncept ostrého elektromobilu Nissan 20-23

Článek

Automobilka Nissan ukazuje koncept ostrého, ba závodního elektromobilu, který by podle britského webu Autocar měl předznamenávat příští generaci modelu Micra. Jmenuje se 20-23 a je dílem designového studia automobilky v londýnském Paddingtonu.

Zadáním pro autory bylo postavit auto „bez omezení“, kterým by chtěli jezdit „v ulicích města, kde pracují“. Výsledkem je závody inspirovaný design, kterému nechybí obří křídla, difuzor či velká kola s pneumatikami s nízkými bočnicemi. Také má na bocích závodní čísla a dveře, kterých je jen jeden pár, se otvírají nahoru jako u supersportu.

Interiér je na tom podobně s hlubokými sedačkami vybavenými šestibodovými bezpečnostními pásy, rychle dostupným hasicím přístrojem a „jen pár displeji pro ty nejnutnější informace“. Obdélníkový volant umožňuje jen jeden způsob úchopu a jeho součástí jsou pádla pro úpravu výkonu elektromotorů a síly rekuperačního brzdění.

Zmíněná micra příští generace - která se vůbec nemusí jmenovat Micra - má přijet v roce 2026 na platformě CMF-BEV, sdílené s aliančním partnerem Renaultem. Na stejném základu bude jezdit Renault 5 a Alpine A290. Na rozdíl od konceptu 20-23 jistě nebude mít tolik křídel, tak široké blatníky či agresivní nárazníky, a také dostane dva páry bočních dveří.

Nissan bude v Evropě od roku 2030 prodávat už jen elektromobily

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám