Hlavní obsah

Kolínská Toyota Aygo bude stát 259 900 korun

Právo, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejlevnější čtyřmístná Toyota Aygo z kolínské automobilky bude stát 259 900 korun. Novinářům to v pátek sdělili zástupci společnosti Toyota Motor Czech. Cena je zhruba o 23 tisíc vyšší než u konkurenčních modelů Citroën C1 a Peugeot 107.

Článek

Cena se vztahuje k třídveřovému modelu ve stejnojmenné základní výbavě Aygo a s benzinovým litrovým tříválcem o výkonu 50 kW a ručně řazenou pětistupňovou převodovkou. Vůz v této konfiguraci zrychluje z 0 na 100 km/h za 14,2 s a dosahuje maximální rychlosti 157 km/h.

Vyšší cena je podle slov představitelů českého zastoupení Toyoty dána tím, že firma chce zachovat myšlenku na "lehké ovládání vozu ve městě". Součástí standardní výbavy se tak navíc stává elektrický posilovač řízení s proměnlivou účinností a výškově nastavitelný volant.

Toyota zároveň ve svém minivozu chce zdůraznit význam tohoto auta jako dopravního prostředku pro mladé, z čehož vyplývá i přirozený zájem mladých lidí o audiosoustavu ve voze. Proto je součástí základní výbavy i radio s CD přehrávačem a dvěma reproduktory. Do standardní výbavy jinak mj. patří protiblokovací systém brzd (ABS) s elektronickým děličem brzdné síly (EBD), čelní airbag řidiče a spolujezdce, imobilizér a sklápěcí zadní sedadla. V pětidveřovém provedení stojí Aygo v základní výbavě 264 900 korun.

První auta budou už v červenci

Vozy s tímto motorem, ručně řazenou i alternativní automatizovanou pětistupňovou manuální převodovkou M-MT a ve všech třech úrovních výbavy lze už objednávat s tím, že první auta převezmou zákazníci v červenci.

Nejdražší verzí bude pětidveřové Aygo s turbodieselem 1,4 l (40 kW) ve výbavě Aygo, za něž zájemce zaplatí 339 900 Kč. To je o pět tisíc korun více než za model s benzinovým tříválcem a nejlepší výbavou. V prodeji se však objeví až od ledna 2006. Letos chce společnost Toyota Motor Czech prodat v ČR prvních 350 minivozů, pro příští rok počítá už s 800 kusy.

Reklama

Související témata:

Související články

Citroën z Kolína bude stát 237 tisíc

Cena "kolínského" čtyřmístného Citroënu C1 bude začínat na 236 900 Kč. Při novinářské mezinárodní prezentaci tohoto modelu v Marseille to ve středu oznámili...

Výběr článků

Načítám