Hlavní obsah

Kia Stinger se loučí speciální edicí

Veleúspěšná Kia Stinger se loučí speciální tisícikusovou edicí, která sice nedostala žádný výkon navíc, ale lze ji mít v matném šedém laku s černými detaily.

Foto: Kia

Kia Stinger Tribute Edition

Článek

Konec spalovací - a velmi oblíbené - Kie Stinger je už nějakou dobu známá věc. Automobilka si však je vědoma toho, jaký úspěch se stingerem sklízí, a když už se snaží ho nahradit elektromobilem EV6 GT, alespoň mu na rozloučenou připravila speciální edici.

Foto: Kia

Kia Stinger Tribute Edition

Jmenuje se Tribute Edition a vyznačuje se černými brzdiči, kryty zrcátek, koly a dalšími detaily karoserie, které doplňují buď matný šedý lak na snímcích, který je novinkou, nebo zelenou Ascot z normální palety.

Speciální kousek vznikne pouze v 1000 exemplářích a na tento fakt odkazuje číslovaná plaketka na prahu. Uvnitř vidíme hnědé kožené čalounění, obložení imitující karbon a hlavové opěrky dostanou emblém vosy.

Foto: Kia

Kia Stinger Tribute Edition

Pod kapotou neproběhly žádné úpravy, pracuje tu známý 3,3l šestiválec s přeplňováním turbodmychadly, který dává 366 koní a 510 Nm, na stovku s ním vůz zrychlí za 5,4 s a nejvyšší rychlost je 270 km/h.

Zatím není známo, za jakou cenu se bude oslavný stinger nabízet, ani zda bude k mání v Česku. Automobilka však uvádí, že oněch tisíc kusů je určeno pro celý svět a běžný stinger u nás k mání je.

Kia Niro excelovala v losím testu, zvládla ho v rychlosti 81 km/h

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám