Hlavní obsah

Kia odhalila český ceník pro zmodernizovaný XCeed, základ se vejde pod půl milionu

České zastoupení automobilky Kia zveřejnilo ceny pro crossover XCeed po faceliftu. Poprvé je k mání také ve sportovně střiženém výbavovém stupni GT-Line.

Foto: Kia

Kia XCeed po faceliftu

Článek

Rodina Kia Ceed, která se skládá z hatchbacku, kombíků ProCeed a Ceed SW a crossoveru XCeed, je již kompletně zmodernizována. Nedávno představený facelift crossoveru doprovází i nově zveřejněný český ceník.

Novinka vstupuje na trh v pěti výbavových specifikacích: Comfort, Exclusive, TOP, GT-Line a Premium.

Základní specifikace Comfort s benzinovým tříválcem a šestistupňovou manuální převodovkou startuje na 494 980 korunách. Ve výbavě nechybí například Full LED světlomety s denním svícením, tónovaná skla, 16’’ kola z lehké slitiny, palubní počítač s 4,2’’ displejem.

Kia omladila crossover XCeed

AutoMoto

Cena výbavy s označením Exclusive začíná na 544 980 korunách, u varianty TOP na 609 980 korunách, GT-Line je k mání od 644 980 korun a plug-in hybrid s výbavou Premium je k dispozici od 989 980 korun.

Vůz se vyrábí ve slovenské Žilině a automobilka slibuje dnes vcelku příznivé dodací lhůty. Například na motorizace s manuální převodovkou se čeká jen 2–3 měsíce, v případě dvouspojkové skříně je to půl roku.

Test hybridní Kie Sportage: Podařená po všech stránkách

Testy

Nabídka motorizací zahrnuje tři přeplňované benzinové agregáty s přímým vstřikováním paliva a označením T-GDi, které reprezentuje tříválec 1,0 T-GDi o výkonu 120 koňských sil, čtyřválcový 1,5 T-GDi se 160 k a nejvýkonnější 1,6 T-GDi s 204 k.

Alternativou je dieselový motor 1,6 CRDi SCR o 136 k s mild-hybridní zástavbou. Nechybí plug-in hybridní provedení, které disponuje atmosférickým čtyřválcem 1,6 „Kappa” GDi s elektromotorem o výkonu 44,5 kW a lithium-iont polymerovým akumulátorem o kapacitě 8,9 kWh.

Tato verze nabídne v režimu čistě elektrického pohonu dojezd v kombinovaném provozu 48 km nebo až 59 km v městském provozu.

Decentní facelift

Omlazení přichází přesně rok poté, co Kia zmodernizovala zmíněné sourozence z řady Ceed. Zároveň jsou to tři roky po debutu XCeedu coby zcela nového crossoveru.

Foto: Kia

Kia XCeed GT-Line po faceliftu

Po modernizaci získává XCeed agresivnější tvář díky novým LED světlům a nárazníkům a zúžené mřížce chladiče. Nové jsou také svítilny vzadu stejně jako lesklý černý difuzor a speciální volitelná 18palcová kola.

XCeed také nahrazuje staré logo na přední kapotě za nové podobně jako celé portfolio značky.

Foto: Kia

Kia XCeed po faceliftu

Foto: Kia

Kia XCeed před faceliftem

Nová výbava GT-Line jde ale ještě dále, se štíhlejším rámem masky chladiče a výraznějšími vstupy vzduchu do nárazníku vpředu, unikátními 18palcovými koly a šestihrannými LED světly a difuzorem v barvě karoserie vzadu.

Změny interiéru se většinou omezují na vylepšení konektivity, která přináší integraci kalendáře Google a Apple. Novinkou jsou také nabíjecí porty USB-C pro cestující vpředu a vzadu.

Uvnitř je více změn specifických pro GT-Line včetně volantu s plochým dnem, černého obložení stropu, řadicí páky v perforované kůži a sportovních sedadel.

Foto: Kia

Kia XCeed po faceliftu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám