Hlavní obsah

Kia představuje ceed po modernizaci, má nové logo značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři karosářské verze Kie Ceed mají po faceliftu jiný vzhled i nové technologie.

Foto: Kia

Kia ProCeed, Ceed a Ceed SW po faceliftu

Článek

Po třech letech se řada Ceed třetí generace dočkala modernizace. V polovině životního cyklu má hatchback, kombi SW i shooting brake ProCeed nový přední a zadní nárazník, přední světloměty i zadní svítilny pak poznáte podle nového tvaru i světelného podpisu. Novinka má také nedávno představené logo se zjednodušenou grafikou.

Kia má nové logo

AutoMoto

Nové jsou rovněž laky karoserie či vzhledy litých kol. Nejsilnější verze GT dostala výrazné červené doplňky karoserie.

V interiéru jsou nové materiály. Po stránce technologií v nabídce zůstává přístrojový štít o úhlopříčce 12,3 palce v kombinaci s 10,25palcovou středovou obrazovkou. Mají však jinou grafiku, motivy a možnost dálkového propojení s chytrými telefony. Například u plug-in hybridního kombi tak lze na dálku zapínat a vypínat nabíjení akumulátoru.

Nové funkce má i soubor asistenčních a bezpečnostních systémů ADAS. Nově má vůz funkci sledování mrtvého úhlu s aktivním odvrácením kolize nebo rozšířené sledování únavy řidiče s funkcí upozorňování na rozjezd vozidla vpředu.

Kia Sportage se představuje v nové generaci

AutoMoto

Litrový tříválec o výkonu 100 koní lze nově spárovat i s dvouspojkovou převodovkou a i tento základ má mild hybridní asistenci v podobě integrovaného startér-generátoru. Touto technologií lze osadit i čtyřválec 1.5 T-GDI o 160 k, který slouží jako nástupce čtrnáctistovky.

Zůstává vznětová mild hybridní šestnáctistovka o 136 k i plug-in hybridní verze, která využívá benzínový motor 1.6 GDi o maximálním výkonu 141 koní v kombinaci se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Akumulátorový modul o kapacitě 8,9 kWh nabízí dojezd ve městě až 57 km na jedno nabití.

Provedení GT má jednotku 1,6 litru T-GDi s dvouspojkovou převodovkou a poskytuje 204 k výkonu.

Modernizované ceedy se letos v srpnu začnou vyrábět v Žilině. Na evropských trzích budou k dispozici během čtvrtého čtvrtletí letošního roku. České ceny zatím nejsou zveřejněny.

Foto: Kia

Kia Ceed před faceliftem (2018)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám