Hlavní obsah

Kia na autosalon v Soulu přivezla hned tři nová SUV

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský autosalon v Soulu je docela zajímavý. Má totiž spoustu novinek, které jsou sice určeny hlavně pro tamní trh, ale přesah by mohly mít i do celého světa. Asi nejzajímavější expozici ukazuje Kia.

Foto: Kia (5x)

Kia Mohave Masterpiece

Článek

Tahle značka se rozhodla, že udělá ze stánku přehlídku budoucnosti. Stojí tam hned tři koncepty. Jeden už známe. Je to Imagine by Kia, který byl už v Ženevě. Půjdeme tedy rovnou k dalšímu kusu.

Foto: Kia

Zajímavé jsou pneumatiky Goodyear, které v sobě mají zabudovány senzory

Jedná se o velký crossover Mohave Masterpiece. Zajímavé auto je vlastně následovníkem modelu Mohave, který se na jihokorejském trhu prodává. Stejně jako současné Mohave, i Mohave Masterpiece nese vlastní logo, které má ukazovat, že tohle auto je opravdu extra. Už první pohled odhalí inspiraci v americkém SUV Telluride.

Interiér je laděný do horizontály a samozřejmě do moderních technologií. Takže centrální displej má úhlopříčku 12,3 palců. Škoda, že jde zatím o koncept bez toho, aniž by automobilka řekla, jestli a kdy se bude vyrábět. Také se neočekává, že by šlo o auto vyrážející jinam než na domácí trh.

Foto: Kia

Kia Mohave Masterpiece

To druhý koncept SP Signature je tak blízko sériové výrobě, jak jen to jde. Dokonce ještě tento rok se první zákazníci seznámí se sériovým autem. Tohle auto vyplňuje místo nad modelem Soul a postupně by mělo vyjet nejen na jihokorejské silnice, ale své tenké světlomety by měl ukázat na globálních trzích.

Foto: Kia

Kia SP Signature

Foto: Kia

Kia SP Signature

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám