Hlavní obsah

Nová Škoda Fabia na D11? Maskovaný vůz prozradila maličkost

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maskovaný prototyp, zachycený na dálnici D11, zhruba odpovídá svou velikostí současné Škodě Fabia. Řada dalších vodítek ukazuje na příslušnost k mladoboleslavské automobilce.

Foto: Čtenář Novinek

Údajný maskovaný prototyp Škody Fabia

Článek

Že automobilka Škoda přijde s novou generací modelu Fabia co nevidět, je veřejným tajemstvím. Stejně jako to, že bude k mání i s karoserií kombi jako jedno z posledních, ne-li úplně poslední auto ve svém segmentu.

Škoda pustí vlajkovou loď na Slovensko, Češi díky tomu nepřijdou o praktické překvapení

AutoMoto

Zatím jsme ale novou fabii neměli možnost vidět ani jako maskovaný prototyp ve vlastní karoserii, natož jako hotový vůz. Fotografie, které nám poslal čtenář, jenž si nepřál být jmenován, ji však dost pravděpodobně ukazují v maskovací fólii.

Foto: Čtenář Novinek

Údajný maskovaný prototyp Škody Fabia

Fotografie byly pořízeny na dálnici D11, kde se vývojové prototypy Škody nezřídka pohybují, a maskovací fólie vypadá jako ta, již automobilka používala na prototypech modelu Enyaq.

Z fotografií je také jasně patrný tvar velmi podobný současné fabii, třebaže C-sloupek vypadá tlustší, a tak ukazuje na větší zavazadelník hatchbacku. Nejlepší indicií však jsou zadní světla, jejichž světelný podpis jako by z oka vypadl tomu na enyaqu.

Foto: Čtenář Novinek

Údajný maskovaný prototyp Škody Fabia

Podle autora fotografií vůz působil o chloupek větší než současná fabie. Řidič maskovaného vozu také prudce zpomalil, když si všiml, že je fotografován - typické to chování řidičů aut, která chce automobilka držet co nejvíce v tajnosti.

SPECIÁL: 20 let Škody Fabia

AutoMoto

Potvrzení, že se jedná o novou fabii, od automobilky samozřejmě nemáme, ale s ohledem na výše zmíněné to považujeme za vysoce pravděpodobné.

Foto: Škoda Auto

Současná Škoda Fabia III. generace

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám