Hlavní obsah

Je tohle nový Leon? Seat neuhlídal novinku před premiérou

Jen pár hodin před oficiálním odhalením čtvrté generace Seatu Leon se po internetu objevují obrázky aut, která mají být právě novým Leonem. Potěší ty z fanoušků Seatu, kterým se líbil koncept Cupra Formentor.

Foto: Seat

Záď nového Leonu na starší fotografii

Článek

Definitivní podobu nového Seatu Leon uvidíme během odpoledne - automobilka svou důležitou novinku představí právě 28. ledna. Je ale dost možné, že vzhled Leonu nebude až tak velkým překvapením, neboť internetem kolují fotografie nemaskovaného auta s logem Seatu a nápisem Leon.

Dva obrázky se objevily na španělském instagramovém účtu s názvem CocheSpias. Jeden z nich dobře ukazuje záď dosud neznámého hatchbacku, který je velmi pravděpodobně novým Leonem.

Všimněte si červené linky přes celou šířku zádě; ze starších oficiálních informací víme, že takovou má nový Leon mít.

Seat poodhaluje nový Leon. Záď dostane spojené svítilny

AutoMoto

Na jiném, portugalském instagramovém účtu s názvem LeonFamilia Oficial se objevila lepší fotka přídě auta. Velmi výrazně připomíná koncept Cupra Formentor, naopak sesterský Volkswagen Golf VIII. generace vůbec.

Foto: Cupra

Cupra Formentor Concept

Seat Leon v úterý vstoupí do své čtvrté generace; ta třetí, dosavadní, je na trhu od roku 2012 a ve své třídě byla prvním vozem s LEDkovými potkávacími i dálkovými světly na trhu.

V historii modelu byla třetí generace také první, kterou si zákazníci mohli koupit nejen jako pětidveřový hatchback, ale i jako kombík nebo třídveřový hatchback.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Seat Leon třetí generace ve verzi ST Cupra Carbon 4Drive

Leon se prvně v nabídce Seatu objevil koncem roku 1998. Stál na platformě PQ34, kterou sdílel kromě Seatu Toledo druhé generace také s první Octavií nebo Volkswagenem Golf IV. generace. Se zmíněným Toledem toho sdílel mnohem více; Leon byl v podstatě pětidveřovou verzí sedanu Toledo.

První generace byla zajímavá také tím, že pod kapotou mohla mít nejobjemnější motor za celou historii modelu - šestiválec unikátní konfigurace VR o objemu 2,8 litru. Tento motor svých 204 koní přenášel na všechna kola.

Foto: Seat

Seat Leon první generace ve verzi Cupra V6

Reklama

Související články

Zapálil si cigaretu a vybouchlo mu auto

Nejmenovaný řidič ve Velké Británii chtěl ve svém autě kouřit. Zapálil si, a v tom se ozval výbuch. V interiéru auta explodovala směs vzduchu s osvěžovačem,...

Výběr článků

Načítám