Hlavní obsah

Je tohle nový Ford Mondeo? Z Číny unikly snímky elegantního sedanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásný sedan ze snímků má na zádi nápis „Mondeo“ a bohužel taky čínské znaky indikující, že se do Evropy nepodívá. U nás tento model v nabídce Fordu končí bez přímého nástupce.

Foto: Ford

Ford (ilustrační foto).

Článek

Prozatím poslední informace o budoucnosti Fordu Mondeo v Evropě je ta, že příští rok skončí bez přímého nástupce. Ostatně na českém webu značky ho už nyní nenajdete. Podle toho, co zveřejnil instagramový účet CocheSpias, to ale možná bude platit jen pro Evropu. To, na co se díváme, totiž má být právě nový Ford Mondeo.

Vůz na snímcích je patrně určený pro čínský trh, jelikož snímky mají pocházet z Číny, rámeček vpředu vypadá, že je velikostí podobný kratším čínským registračním značkám, a na zádi vozu taky vidíme čínské znaky.

Není to poprvé, co se na tomto účtu objevuje vůz, který by mohl být příštím mondeem. Koncem loňského roku se objevil maskovaný crossover či kombík s podobným popiskem. Tvary přední mřížky a světel byly pozoruhodně podobné, ne-li stejné jako to, co vidíme nyní.

Maskovaný prototyp crossoveru má být Fordem Mondeo. Zaujme obřím displejem

AutoMoto

Podle webu Motor1 má nové mondeo v Číně dostat dvoulitrový zážehový motor o výkonu 238 koní. Že se tento vůz dostane i do Evropy, není příliš pravděpodobné – pokud by možnost byla, nehovořilo by se o konci modelu.

Vzhledem k preferencím zákazníků se dá očekávat, že v Evropě místo klasického sedanu, liftbacku či kombi zaplní místo mondea další crossover. Mezi kugou a explorerem je prostor na další auto dostatečný.

Foto: Ford

Dosavadní Ford Mondeo.

Reklama

Související články

Ford udělal ze starého pick-upu elektromobil

Automobilka Ford představila unikátní koncept, který v sobě spojuje tradici s inovacemi. Jedná se o vůz s názvem Eluminator, který tvoří karoserie pick-upu...

Výběr článků

Načítám