Hlavní obsah

Je tohle nové Toyobaru? Prototyp skrývá povědomé proporce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maskovaný prototyp svými tvary připomíná současnou Toyotu GT 86, ale přesto je na něm dost věcí odlišných, abychom měli důvod si myslet, že se pod fólií skutečně skrývá nástupce. Jasno má být na jaře příštího roku.

Foto: Petr Horník, Právo

Současné Subaru BRZ

Článek

Příští generace „toyobaru”, sporťáku vzniklého ve spolupráci Toyoty a Subaru, dostává trochu reálnější obrysy. Alespoň můžeme-li věřit youtuberovi Mattu Maranovi, který hovoří o krátkém videu maskovaného prototypu z ulic Ann Arboru v Michiganu. Toyota tam má vývojové centrum.

Video, zveřejněné na konci minulého týdne, se pravděpodobným prototypem Toyoty GR 86 – o změně jména se ví už déle – zabývá v prvních čtyřech minutách.

Maskovaný prototyp, který Maranovi měl poslat uživatel instagramu Kystify, se zdá současné Toyotě GT 86 dost podobný, ovšem s celkově poněkud hladší karoserií. To Marana vede k názoru, že dřívější zvěsti o použití současné platformy se zásadními úpravami mohou být pravdivé.

Test Subaru BRZ: Sbohem, budeš nám chybět

AutoMoto

Další informace, tentokrát starší a z webu Best Car Japan, hovoří o použití atmosférické verze plochého čtyřválce FA24, který s turbodmychadlem pracuje v americkém Subaru Ascent, mimo jiné. Má mít 220 koní a 240 N.m točivého momentu. To je v rozporu s ještě staršími slovy britského Autocaru, který hovořil o použití přeplňované verze tohoto motoru o 264 koních a 376 N.m.

Jak to dopadne, bychom se měli dozvědět již brzy - pravděpodobně v první polovině roku 2021 se podle zpráv jak ze zmíněného japonského webu, tak i z diskusního fóra klubu majitelů „toyobaru” má nový vůz odhalit. Zda přijde verze Toyoty i Subaru zároveň, zatím není jasné, ale troufneme si to označit za pravděpodobné.

Reklama

Související články

Subaru BRZ se loučí speciální edicí

Sto německých a čtyřicet českých fanoušků Subaru si bude moci koupit speciální edici modelu BRZ, nazvanou jednoduše „Final Edition”. Nejde tentokrát jen...

Výběr článků

Načítám