Hlavní obsah

Toyota chystá Supru s manuální převodovkou, tvrdí zprávy z Japonska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři pedály se ve sportovní Toyotě Supra dosud neobjevily. Přesto se jich puristický sporťák může dočkat. Manuální převodovka by údajně mohla být dostupná i u nejsilnější verze Supry od divize Gazoo Racing.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Toyota GR Supra A90 Edition

Článek

O tom, že se Toyota chystá vypustit na silnice nejostřejší model Supra GRMN a také o faktu, že běžná verze může dostat manuální převodovku, napsal na svém webu japonský server Mag X. Údajně má jít o snahu Toyoty meziročně zatraktivnit stávající model Supra.

Toyota představuje Corollu Cross, další SUV se známým názvem

AutoMoto

Podle Mag X si Toyota udělala průzkum a zjistila, že si řada zákazníků stěžuje právě na absenci manuální převodovky, a inženýři proto uvažují o zařazení šestistupňového manuálu. Stejně jako u sesterského BMW Z4, který manuální skříň nabízí se čtyřválcovým motorem.

V Toyotě také údajně pracují i na výkonné verzi Supry od Gazoo Racing. Pod kapotou by vůz mohl mít dvakrát přeplňovaný šestiválcový motor a výkon by mohl atakovat i hranici pěti set koňských sil, což by se rovnalo výkonům nejsilnějších BMW, ale i některých modelů Porsche.

Nový hatchback z Kolína poprvé naživo. Toyota Yaris už hraje i na city

AutoMoto

Ostatně, pravděpodobné je, že by motor mohlo propůjčit znovu právě BMW. Výkonnější řadový šestiválec s kódovým označením S58 použijí chystané modely M3 a M4. Auto by pak mělo být lehčí a ostřejší než standardní Supra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám