Hlavní obsah

Je libo dvoudveřová Octavia RS? Ilustrátor stvořil hned tři

Třebaže Škoda Octavia RS ve všech svých verzích zůstane se dvěma páry bočních dveří, můžeme přemýšlet o tom, jak by vypadala, kdyby se trochu odvázala. Maďarský designér X-Tomi představil tři možnosti.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS iV

Článek

Škoda Octavia se od začátku své porevoluční kariéry prodává ve dvou verzích - liftback a kombi. Téměř pořád se však objevují nápady či prosby učinit z ní model méně lákavý pro masy, ale o to zajímavější pro fajnšmekry a fanoušky, a téměř vždy má jen dvoje dveře.

Takhle si maďarský designér X-Tomi představuje dvoudveřové kupé Octavie RS iV. Nadělil jí dlouhé dveře a opticky celistvá okna. Všechno ostatní zůstalo, takže je vůz rozvorem i celkovou délkou dost velký na to, aby byl elegantní. Bezrámová okna dveří by byla fajn, ale nejsou tak úplně nutná.

Představil také variantu shooting brake, ovšem nikoliv tak, jak se dnes toto označení často chybně používá, nýbrž v pravém slova smyslu - jako dvoudveřové kombi. Obrovské zadní boční okno vypadá krásně, a kromě nastupování na zadní sedačky zůstává zachována i praktičnost.

Třetím konceptem je dvoudveřový pick-up, jinak též návrat k Felicii - ta byla poslední, která se dala s touto karoserií koupit. Octavia RS iV pick-up by mohla být důstojnou nástupkyní Felicie Fun, a klidně i s výklopnými zadními sedačkami.

Že v dnešní době extrémní pasivní bezpečnosti nejsou příliš reálné? To je pravda, ale vzhledem k tomu, že mladoboleslavská Škoda tahle tři auta téměř jistě nikdy nepostaví, můžeme si do nich navymýšlet úplně cokoliv.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám