Hlavní obsah

Jako když vypnete zvuk. Rakušané testují závodní Škodu Fabia na elektřinu

Novinky, Milan Lažanský

Společnost Kreisel Electric testuje plně elektrický rally speciál postavený na základech Škody Fabia Rally2 Evo.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R5 (2015)

Článek

Svět rally má fanoušek spojený s rámusem, který vydává blížící se speciál. Tehdy dav v zatáčce zpozorní a průjezd bývá díky práskáním výfuku ještě efektnější. Ne tak u elektromobilů, které si svou cestu do světa automobilových soutěží rovněž nacházejí. Ať už s tovární podporou, jako třeba v případě Opelu Corsa-e Rally, ale i v rukou soukromníků.

Video od německého magazínu Rallye ukazuje speciál nazvaný Fabia RE-X1. V současné chvíli mají tvůrci, kteří nemají nic společného s mladoboleslavským továrním týmem, k dispozici dva vozy, které podstupují finální fáze testování. Auto má podle zákulisních informací na každé nápravě elektromotor o výkonu 170 koní.

Bude rallye tichá? Opel představuje soutěžní speciál na baterky

AutoMoto

Podle informací německého magazínu má právě Kreisel Electric spolu s rovněž rakouskou společností Stard tlačit na pořadatele zdejších automobilových soutěží, aby bylo možné tyto elektrické prototypy zařadit na startovní listinu závodů v roce 2021. Během tohoto roku se chtějí vývojáři soustředit na testování a zjistit, nakolik je možné absolvovat klasickou rally trasu pro spalovací motory, včetně nabíjení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám