Hlavní obsah

Jak by vypadal Volkswagen ID. Buzz v naprosto základní výbavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jelikož je to dodávka, nelze vyloučit, že elektrický Volkswagen ID. Buzz dříve či později dostane i „dělnickou“ verzi s plechovými koly a nelakovanými nárazníky. Jak by mohla vypadat, navrhuje maďarský designér X-Tomi.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Buzz Cargo

Článek

U užitkových aut jsme zvyklí na naprosto základní výbavu, plechová kola a nelakované nárazníky. Když má nějaké klimatizaci, je to úspěch. Volkswagen přesto představil svou první elektrickou dodávku ID. Buzz v poměrně honosné specifikaci, a to jak u osobní, tak i u dodávkové verze, zvané „cargo“.

Volkswagen představuje ID.Buzz jako elektrické retro MPV a dodávku

AutoMoto

Jistě se budou prodávat i méně vybavené kousky, jako tomu je v případě modelu Caddy. Ten taky může klidně stát milion, nebo naopak nemít ve světlech ani jednu LEDku a na náraznících ani kapku barvy.

Jestli to bude až tak extrémní i u ID. Buzzu, který bude muset být z podstaty elektrického pohonu drahý, nechme stranou, a podívejme se na tvorbu maďarského designéra X-Tomiho, který představil svou ilustraci základního buzzu.

Možná by bylo výmluvnější, kdyby jako základ použil skříňovou verzi, nikoliv osobní s prosklením, ale nakonec i konvenční transporter člověk dnes může mít prosklený, se sedačkami, ale bez výbavy. To je i ethos této ilustrace – žárovková světla, nelakované nárazníky, zrcátka a kliky, a také plechová kola.

X-Tomi zapracoval i na dalších verzích buzzu. O pár dní dříve představil svou vizi pick-upu, v tomto případě už očividně poměrně dobře vybavenou. Zde by byl výmluvnější valník, který člověk od VW na základě transporteru i většího crafteru může pořídit, a tak můžeme spekulovat, že by takovou verzi mohl dostat i ID. Buzz, ale ani takovýhle pick-up by rozhodně nebyl k zahození – vážně mu to sluší.

A konečně, věc poněkud nepravděpodobná, leč nikoliv bez zajímavosti – ID. Buzz GTI. Správně by bylo označení GTX, neboť takové Volkswagen pro své silné elektromobily používá, ale designér použil GTI, tak u něj zůstaňme.

Dvoubarevný lak je jasný, velká kola a snížená světlá výška také. Přední nárazník s ohromnou šklebící se tlamou těžko přehlédnout, ovšem za povšimnutí stojí také červená linka nad předními světly, která je pro golf GTI tradiční.

Anketa

Chtěli byste vidět tyto verze ID. Buzzu na silnici?
Ano, všechny
40,3 %
Základní výbava je zajímavá jen u užitkové verze
4 %
Pick-up vypadá pěkně
2,9 %
GTI či GTX by se mi líbilo
6,6 %
Ne, všechno to jsou nesmysly
46,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 347 čtenářů.

Reklama

Související články

Volkswagen Multivan už má i naftový motor

Volkswagen do nabídky modelu Multivan konečně přidal vznětový motor. Automobilka zveřejnila i některá technická data. Motor nabízí výkon 150 koní a dle normy...

Výběr článků

Načítám