Hlavní obsah

Ineos Grenadier oblékl záchranářskou uniformu, ve Skotsku nahradí starý Defender

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robustní offroad navržený pro práci v nejnáročnějších podmínkách vůbec poprvé na svých domovských ostrovech oblékl záchranářskou uniformu. Na stanici záchranných člunů nahradí původní Land Rover Defender.

Foto: Nith Inshore Rescue

Ineos Grenadier ve službách skotských záchranářů z  Nith Inshore Rescue

Článek

Poctivý offroad Ineos Grenadier, který na trhu nemá příliš mnoho konkurentů, působí dodnes jako zvláštní novinka. Jeho výroba ale začala už před více než rokem a v posledních měsících bývá doručován prvním zákazníkům. A to nejen těm soukromým.

Mladá automobilka totiž už od oznámení svého prvního modelu cílila nejen na dobrodruhy a nadšence, ale také na profesionály z různých oblastí průmyslu a záchranných složek, kteří ke své práci potřebují nekompromisní stroj. A nyní dodala první záchranářský grenadier na území Velké Británie.

Foto: Nith Inshore Rescue

Kromě výstražných světel a polepů dostal vůz i šnorchl, ochranu podvozku a výsuvnou pátrací kameru.

Speciálně upravený offroad dostala záchranářská stanice Nith Inshore Rescue ve Skotsku, která pracuje především se záchrannými čluny. Místní dobrovolníci budou vůz využívat k jejich přepravě a záchraně životů i ochraně majetku při povodních a incidentech spojených s vodou v oblasti Upper Solway.

Vůbec první Ineos Grenadier v roli záchranářského vozidla na území Velké Británie nahradí klasický Land Rover Defender, z čehož musí mít automobilka radost. Model Grenadier totiž vznikl právě z důvodu ukončení výroby původního Land Roveru Defender a jde tak o jeho nepřímého nástupce. Svůj starší speciál pak dobrovolní záchranáři poslali do dražby.

Foto: Nith Inshore Rescue

Ineos Grenadier ve službách skotských záchranářů

Grenadier pro záchranáře upravila společnost Emergency One, která vůz kromě polepů a výstražných světel vybavila také teleskopickou pátrací kamerou, umístěnou na střešním nosiči. Dále si můžeme všimnout i šnorchlu a ochrany podvozku, další speciální vybavení bude zřejmě na palubě vozu.

Za volantem Ineosu Grenadier: Auto, které chcete potřebovat

Testy

Ineos připravil safari verzi pro offroad Grenadier

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám