Hlavní obsah

Ineos připravil safari verzi pro offroad Grenadier

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský nováček mezi automobilkami uvedl další verzi pravověrného offroadu Grenadier. Krom pětidveřové varianty a pick-upu je na světě také otevřená verze safari šitá na míru pro dobrodružství v exotických končinách.

Foto: Ineos

Ineos Grenadier Safari

Článek

Robustní Grenadier ve verzi Safari představuje pro Ineos vyvrcholení nedávné akvizice společnosti Kavango Engineering se sídlem v Botswaně, renomovaného specialisty na přestavbu vozidel se silným dědictvím v regionu jižní Afriky.

Akvizice vyústila v založení Ineos Kavango, nové dceřiné společnosti, která se zaměří na konverze pro safari, filmování, veterinární a zdravotnické vozy.

Ukázkou spolupráce je prototyp Grenadieru Safari s technickými úpravami. Patří mezi ně mírně zvýšená světlá výška a přemístěné spínací zařízení, ale vozidlo si zachovává své základní atributy.

Nejdůležitější však je, že původní konstrukce na střeše vozidla ustoupila odlehčené skládací plachtě, lemované skládacím čelním sklem, které dobrodruhy přibližuje přírodě. Odstupňovaná sedadla maximalizují panoramatický výhled cestujících.

Centrála Ineos Kavango se nachází v Maunu, strategické bráně do delty Okavanga v severní Botswaně, a je místem, kde bude na produktech Ineos pracovat kvalifikovaný tým 70 odborníků.

Doposud si společnost vydobyla reputaci díky poskytování přibližně 200 konverzí ročně a klíčoví členové původního týmu Kavango Engineering budou i nadále hrát v nové společnosti své role.

Díky novému partnerství se odborné znalosti společnosti rozšíří na přestavbu a údržbu jak užitkových vozů Grenadier Station Wagon, tak pick-upu Grenadier Quartermaster.

Za volantem Ineosu Grenadier: Auto, které chcete potřebovat

Testy

Drsný off-road Ineos Grenadier přijíždí i jako pick-up

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám