Hlavní obsah

Čínská kopie historické corvette nám nevadí, zní od Chevroletu

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Chevrolet reaguje na čínskou kopii Corvette C1 nečekaně - podle mluvčího čínský Songsan SS Dolphin nepoužívá patentovaná jména a loga a design vozu také není identický.

Foto: Chevrolet

Skutečný Chevrolet Corvette C1 z roku 1958

Článek

Zprávy o nedávno představeném Songsanu SS Dolphin, který jako by z oka vypadl Chevroletu Corvette z roku 1958, a jeho fotografie se samozřejmě dostaly i ke koncernu General Motors, mateřské firmě automobilky Chevrolet.

Na auto, které pohledem odborné veřejnosti design ikony jednoznačně vykrádá, Američané zareagovali trochu nečekaně - nevadí jim.

Číňané okopírovali původní Corvette, pojmenovali ji Delfín

AutoMoto

Reakci Kevina Kellyho, manažera komunikací automobilů a crossoverů značky Chevrolet, získal web Carscoops. Kelly píše, že firma Songsan Motors sice nežádala svolení o použití vzhledu Corvette C1, ale „nepoužívá žádné naše patentované logo či jméno a design není s C1 identický”.

Poslední slova jsou sice pravdivá, Dolphin a C1 opravdu nejsou designově totožné, a to ani v proporcích a rozměrech auta. Je však naprosto jednoznačné, že se Číňané rozhodli kopírovat americkou ikonu.

Zda Chevrolet zaujal takovéto stanovisko kvůli nevalným vyhlídkám na vítězství v případném soudním sporu o design vozu, není známo. Čínské soudy se často přiklánějí na stranu domácích automobilek, třebaže např. ve sporu Land Roveru s firmou Landwind dal pekingský soud za pravdu evropské automobilce a čínskou potrestal.

Foto: Chevrolet

Skutečný Chevrolet Corvette C1 z roku 1960

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám