Hlavní obsah

Honda E se nástupce nedočká. Automobilka se soustředí na SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda v dohledné době nepředstaví žádná další auta ve segmentu modelu E. Podle slov z vedení společnosti přesouvá Honda téměř veškerou svoji pozornost k populárnějším vozům SUV.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Honda E

Článek

Rozhodnutí Hondy je jasné. Více SUV a méně vozidel jako Honda E, Jazz a pravděpodobně i Civic. Všechny tři jmenované modely přitom zažívají globální úspěch. Japonci ovšem tvrdí, že trh si žádá jiné vozy, konkrétně další SUV. Honda má v současné době v portfoliu čtyři: CR-V, ZR-V, HR-V a elektromobil e:Ny1.

„Více aut o velikosti Hondy E už nebude, to můžu říct velmi sebejistě. Poptávka na trhu se pohybuje především v sektoru SUV, a proto se budeme zaměřovat právě tam. Naše produktová řada je řízena trhem. Dokud tomu tak tedy bude, budeme se zaměřovat na SUV,“ uvedla pro Autocar šéfka tamního zastoupení Hondy Rebecca Adamsonová.

Foto: Honda

Honda e:Ny1

Největší naděje automobilka v současnosti vkládá do nového elektromobilu e:Ny1, který se připojí do nabídky EV právě vedle Hondy E. Automobilka předpokládá, že nové SUV bude do konce roku 2024 tvořit až 22 % jejich prodejů ve Spojeném království, což odpovídá ekvivalentu asi 7500 vozů.

Adamsonová věří, že je Honda v dobré pozici na trhu, protože její portfolio je poměrně nové. Nejstarší vůz v nabídce byl uveden teprve před třemi lety. „Měli jsme užší nabídku, ale to se rychle mění. Se Civicem Type R dokonce nyní nabízíme sedm modelů,“ doplnila Adamsonová.

Vodíková Honda FCX Clarity předběhla svou dobu. Představila se před 15 lety

AutoMoto

Reklama

Související články

Honda chystá velký elektromobil na rok 2025

Automobilka Honda potvrzuje, že prvním elektromobilem na její nové platformě bude střední až velký model. Dorazit na trh by měl v roce 2025 se zcela novým...

Výběr článků

Načítám