Hlavní obsah

Ford Mondeo za rok skončí bez přímého nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Mondeo příští rok v březnu opustí evropský trh. Stane se tak po 29 letech. Dřívější etalon střední třídy nedostane přímého nástupce.

Foto: Ford 4x

Mondeo přichází po čtyřech letech s faceliftem

Článek

Mluvčí Fordu pro britský Autocar uvedl, že hlavním důvodem ukončení výroby mondea je „změna preferencí zákazníků“ a že „Ford vyvíjí nabídku osobních automobilů v Evropě tak, aby vyhovovala měnícím se potřebám zákazníků, když přejdeme k plně elektrické budoucnosti“.

Mondeo je v prodeji od roku 1993, kdy nahradilo model Sierra, a v současné době je v páté generaci. Historicky to byl jeden z hlavních globálních modelů značky. Podíl na trhu se s ohledem na rostoucí popularitu SUV ale zmenšil.

V roce 2020 tvořily 39 % všech prodaných modelů Ford SUV a crossovery, což představuje meziroční nárůst o 8 %.

Maskovaný prototyp crossoveru má být Fordem Mondeo. Zaujme obřím displejem

AutoMoto

S informací, že model Mondeo v Evropě nedostane přímého nástupce, se otevírají otazníky ohledně chystaného elektrického kupé-SUV, kterému se v automobilové branži přezdívá „nové Mondeo”. Je však možné, že toto jméno Ford nepoužije, nebo že se automobil několikrát nachytaný ve fázi zamaskovaného prototypu na starý kontinent ani nedostane.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám