Hlavní obsah

Ford bude klidně jako jediný na světě dělat dostupný sporťák s V8, prohlásil šéf značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikonický model Fordu by si měl udržet osmiválcový motor tak dlouho, dokud to jen bude možné. Naznačil to i šéf značky, který nechce s dostupným osmiválcovým sporťákem skončit ani ve chvíli, kdy to udělá konkurence.

Foto: Ford

Ford Mustang Dark Horse R

Článek

Ford Mustang je ikonou amerického automobilového průmyslu, která letos oslaví již šedesát let své existence. Za tu dobu prošel model mnoha proměnami, v některých ohledech však zůstává stejný.

Automobilka už sice představila i elektrický crossover, prodávaný jako Mustang Mach-E, stále má ale v nabídce i klasický dvoudveřový model s motorem V8, který se navíc objevil v nových verzích, jako je sportovní speciál Dark Horse. Osmiválcový motor by přitom měl s mustangem přežít ještě mnoho let.

Během oslav k zahájení závodní sezony 2024 v Charlotte měl totiž Jim Farley, šéf automobilky, projev, který musel potěšit každého nadšence burácejících sporťáků s pořádnými motory.

První vyrobený Ford Mustang Dark Horse zamíří do dražby, cena bude nejspíš extrémní

AutoMoto

„Mustang oslaví 60. výročí svého vzniku. Mnoho našich konkurentů odešlo. Přišli a odešli. My jsme to nikdy neudělali. Vždycky jsme tu s mustangem byli,“ citovali slova šéfa automobilky kolegové z Motor1.

„Máme EcoBoost, teď máme Dark Horse a budeme i nadále investovat. A pokud budeme jediní na planetě, kdo vyrábí cenově dostupný sportovní vůz s motorem V8 pro všechny na světě, budiž,“ měl dodat Farley.

Šéf automobilky přitom již v minulosti zmínil, že právě elektrický Ford Mustang Mach-E společnosti umožňuje dál vyvíjet a prodávat vozy se spalovacími motory, jako je právě osmiválcový mustang.

Během svého projevu navíc připomněl, že nový Ford Mustang se v letošním roce zúčastní závodů na šesti různých kontinentech. Chybět nebude v závodech NASCAR, Australian Supercars nebo World Endurance Championship. „To proto, že máme motor V8,“ měl dodat šéf modrého oválu.

Ford postavil osmnáctisetkoňový mustang, chce s ním lámat rekordy

AutoMoto

Výroční Ford Mustang připomíná 100 let od narození Carrolla Shelbyho

Tuning

Reklama

Výběr článků

Načítám