Hlavní obsah

První vyrobený Ford Mustang Dark Horse zamíří do dražby, cena bude nejspíš extrémní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ford naváže na tradici a první vyrobený Ford Mustang Dark Horse prodá prostřednictvím aukce, jejíž výtěžek půjde na dobrou věc. Cena může být závratná.

Foto: Ford

Ford Mustang Dark Horse

Článek

Podobně jako první kus klasického Fordu Mustang osmé generace, také první kus jeho ostřejší okruhové verze Dark Horse bude hledat svého majitele prostřednictvím dražby. Tu organizuje aukční dům Barrett-Jackson, konat se bude 27. ledna a její výtěžek půjde na charitu.

První vyrobený Ford Mustang Dark Horse bude lakován v modré barvě Blue Ember Metallic, dostane rychlé pruhy a pakety vylepšující vzhled i ovladatelnost. Budoucí majitel se tak může těšit na sportovní sedadla Recaro, podvozek MagneRide, diferenciál Torsen a pneumatiky Pirelli Trofeo RS.

Vůz, jehož registrační číslo ponese číslovku 001, bude osazen klasickým atmosféricky plněným 5,0litrovým motorem V8, který nabízí výkon přes 500 koní. O přenos síly pouze na zadní kola se stará šestistupňová manuální převodovka Tremec.

Finální cenu je těžké odhadovat, nicméně standardně se bude nový Ford Mustang Dark Horse prodávat v USA za částku od 60 850 dolarů (bezmála 1,4 milionu korun). První vyrobený mustang osmé generace se přitom vydražil za částku 490 000 dolarů (cca 11 milionů korun), jak informoval Top Gear. S ohledem na výjimečnost vozu by se tak mohlo jednat o ještě vyšší sumu.

Podle automobilky Ford přitom celá částka zamíří na charitu, konkrétně na Juvenile Diabetes Research Foundation, kde se zabývají prevencí a léčením cukrovky prvního typu.

Ford Mustang dovedený do extrému. Dark Horse R už na silnice nesmí

AutoMoto

Ford Mustang bude mít osmiválec, dokud to jen půjde

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám