Hlavní obsah

Fiat letos uvede dva nové elektromobily

Generální ředitel obřího automobilového koncernu Stellantis Carlos Tavares potvrdil, že Fiat představí v roce 2023 dva nové modely, oba elektrické.

Foto: Fiat

Ilustrační foto

Článek

Italská automobilka Fiat prochází pod rukama koncernu Stellantis velkým přerodem, který má za cíl vrátit společnost zpět mezi uznávané výrobce automobilů. Stárnoucí portfolio modelů se proto pro letošní rok rozroste hned o dva nové modely, jak potvrdilo vedení Stellantisu.

Informace pocházejí přímo od generálního ředitele koncernu Carlose Tavarese, který uvedl, že oba modely dorazí na konci letošního roku a v obou případech se bude jednat o elektromobily. Více informací ovšem odmítl médiím sdělit.

Zde pak začínají spekulace, protože by jedním ze zmíněných modelů mohl být ekvivalent crossoveru Jeep Avanger. Pod názvem Fiat 600 by se tak mohl dostat na evropský trh další kompakt. U druhého modelu se pak spekuluje o maličkém městském automobilu jako Citroen Ami, ale zatím není nic jisté.

První elektrický Abarth je na světě

AutoMoto

Reklama

Související články

Elektrický Fiat 500 dostane ostrou verzi Abarth

Už 22. listopadu letošního roku bude mít premiéru velmi očekávaný malý elektromobil. Fiat si totiž ve spolupráci s Abarthem připravil ostrou verzi elektrického...

Fiat ukázal své první SUV-kupé

SUV-kupé značky Fiat se odhaluje zatím zvenčí. Zezadu nápadně připomíná BMW X6, zejména tenkými světly. Je jihoamerickým modelem, prodej v Evropě nečekejme.

Výběr článků

Načítám