Hlavní obsah

EX90 v nové verzi Excellence je vrcholem luxusu od Volva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejluxusnější provedení nedávno uvedeného elektromobilu Volvo EX90 přináší čtyřmístný interiér, který se více soustředí zejména na komfort zadních cestujících.

Foto: Volvo
Článek

SUV EX90 Excellence, odhalené na autosalonu v Šanghaji, stojí na vrcholu nabídky značky Volvo. Zatímco největší změny se odehrávají uvnitř, vlajková loď vyniká díky dvoubarevnému lakování a jedinečným 22palcovým kolům.

Exteriér samozřejmě hraje druhé housle, protože EX90 Excellence je především o prostoru pro cestující vzadu. K dispozici jsou dvě samostatná zadní sedadla, která nahrazují tradiční druhou a třetí řadu. Jsou oddělena elegantní středovou konzolou, která má dřevěný horní panel a odkrývá i vestavěnou lednici.

Níže je další dřevěná část s integrovaným dotykovým panelem, který poskytuje snadný přístup k nastavení vyhřívání a masáže sedadel. Cestující naleznou také velký krystal značky Orrefors, který funguje jako spínač pro ovládání dávkovače vůně. Ten vydává tři různé vůně, a jak uvádí automobilka, „smyslový zážitek je umocněn odpovídajícím náladovým osvětlením“.

Zákazníci si mohou vybrat mezi vlněným nebo Nordico čalouněním, které je vytvořeno z textilií vyrobených z recyklovaného materiálu, jako jsou PET lahve, a biomateriálu z lesů ve Švédsku a Finsku.

Nechybí speciální ovládání klimatizace a měkké polštáře, které podepřou krk. Dále můžeme vidět zásuvku a 14,5palcový infotainment systém pro cestující na předních sedadlech.

Volvo nezveřejnilo příliš mnoho dalších podrobností, ale potvrdilo, že SUV má dvoumotorový systém pohonu všech kol a dojezd až 650 km v čínském cyklu CLTC.

EX90 Excellence bude uveden na trh nejprve v Číně, další trhy mohou následovat, automobilka však konkrétní kroky neprozradila.

Elektrické SUV EX90 ohlašuje novou éru Volva

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám