Hlavní obsah

Elektrický Fisker Ocean má brzy dostat produkční formu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat automobilky Henrika Fiskera, někdejšího designéra Aston Martinu, na světové trhy se přiblíží realitě na listopadovém autosalonu v Los Angeles. Sériová výroba modelu Ocean má začít o rok později.

Foto: Fisker

Fisker Ocean

Článek

Je tomu už rok a půl, co se Fisker Ocean představil jako koncept na veletrhu spotřební elektroniky CES 2020. Po několika zprávách o technickém základu – nejdřív to měla být platforma MEB koncernu Volkswagen, pak architektura rakouské Magny – tok informací vesměs ustal.

Zakladatel automobilky Henrik Fisker, někdejší šéfdesignér značky Aston Martin a strůjce nepříliš úspěšného plug-in hybridu Karma, nyní ovšem na Twitteru hovoří o odhalení 17. listopadu. A web Car and Driver, který o věci zpravuje, píše, že produkční verze oceanu se představí na listopadovém autosalonu v Los Angeles.

Web také uvádí, že výroba má probíhat u rakouské firmy Magna Steyr a má začít na podzim roku 2022. Opakuje také, že technickým základem bude elektromobilní architektura Magny.

Ještě v letošním roce má začít testování prototypů. Fisker má dle vlastních slov na vůz už 17 300 zaplacených rezervací a také objednávky do některých firemních flotil. Zda bude vůz prodáván i v Evropě, zatím není jasné.

Reklama

Související články

Fisker ukázal chystaný elektrický pick-up

Henrik Fisker, který stojí za stejnojmennou americkou futuristickou automobilkou, na svém oficiálním účtu na sociální síti LinkedIn ukázal jeden z prvních...

Výběr článků

Načítám