Hlavní obsah

Elektrický Abarth 600e se představuje jako nejvýkonnější model značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce sportovních vozů zveřejnil první fotografii a technické specifikace nového čistě elektrického modelu 600e, který v této době prochází finálním testováním.

Foto: Abarth

Abarth 600e

Článek

Po nedávném úniku prvních fotografií nového vozu bez maskování se značka Abarth rozhodla převzít iniciativu a zveřejnila první oficiální snímek, ke kterému přidala i pár technických zajímavostí. Do oficiální premiéry by nemělo být daleko, už teď ale víme, že je nový Abarth 600e nejvýkonnějším modelem značky.

Pod kapotou ukrývá celkem 240 elektrických koní, což je citelný nárůst oproti staršímu a menšímu modelu Abarth 500e, nabízejícímu 155 koní. Vůz je navíc vybaven mechanickým samosvorným diferenciálem, což není u elektromobilů obvyklé, a dostal speciální sportovní pneumatiky, vyvíjené ve spolupráci s dodavatelem pneumatik pro sérii Formula E.

Po stránce designu se můžeme těšit na klasický mix retro-inspirované karoserie a sportovních doplňků. Vůz na prvním snímku je lakován ve výrazné barvě Hypnotic Purple a v podbězích má 20palcová litá kola, za kterými by se měly ukrývat výkonné brzdy.

Zaujme také nízká světlá výška, sportovně tvarovaný nárazník s uzavřenou maskou a opomenout nelze ani zadní aerodynamické křídlo, které by mělo zlepšovat chování vozu. Značka se pak v tiskové zprávě chlubí, že se jí opět povedlo naplnit své krédo a proměnila něco běžného v něco neobyčejného.

Přesný termín premiéry zatím neznáme, pravděpodobně ale nebude daleko. Už nyní ale víme, že Abarth 600e nejprve dorazí ve speciální edici Scorpionissima, která bude vyrobena v počtu 1949 kusů.

První elektrický Abarth je na světě

AutoMoto

Abarth testuje rozpoznávání obličejů. Řekne, jak moc se za volantem bavíte

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Abarth 600e

Výběr článků

Načítám