Hlavní obsah

Elektrická třída G má využívat techniku z Mercedesu EQS

Mercedes-Benz EQG si má zachovat rámovou konstrukci ze současné třídy G a do upraveného šasi dostat baterii z EQS. Koncept se údajně představí na zářijovém autosalonu v Mnichově.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Mercedes-Benz G 350d (Ilustrační foto)

Článek

Elektrickou variantu třídy G v nabídce Mercedesu značka potvrdila už dávno. Víme také, že produkční varianta by měla přijít na trh v roce 2024 a že koncept by se měl odhalit na letošním autosalonu IAA v Mnichově.

Britský web Autocar nyní uvádí, že pro EQG, jak se elektrická třída G bude jmenovat, nebude použita platforma EVA z ostatních elektrických mercedesů. Místo toho vůz dostane upravenou verzi podvozkového rámu ze současné třídy G.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Mercedes-Benz G 350d

Změny v šasi podle Britů umožní zástavbu baterie z modelu EQS; měla by se vejít i ta největší se 107,8 kWh kapacity. Za samozřejmost považujme elektromotory na obou nápravách pro pohon všech kol; automobilka už počítá s nejméně dvěma verzemi, EQG 560 a 580.

Co za změny uvidíme po vzhledové stránce, odhalí až mnichovský autosalon. Britové spekulují, že můžeme očekávat jednolitou přední masku a změny v interiéru. Ovšem globálně nebude EQG o tolik jiný, neboť třída G se vizuálně za těch 42 let, co je na trhu, také výrazně neproměnila.

Reklama

Související články

Test Mercedesu G 350d: Síla konfigurace

Ikonické „géčko” nové generace od Mercedesu už naším testem prošlo ve verzi G 500, tedy s lahodným zážehovým osmiválcem. Když pod kapotu umístíte základní...

Výběr článků

Načítám