Hlavní obsah

Elektrická ferrari nepřijdou o zvuk, říká šéf značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrická ferrari, z nichž první má být na světě v příštím roce, podle ředitele značky Benedetta Vigni nemají pozbýt zvuku, který běžně doprovází spalovací vozy. Značka pracuje na speciálních „zvukových podpisech“.

Foto: Ferrari

Ferrari (ilustrační foto)

Článek

Elektromobily mohou být téměř prosté jakýchkoli zvuků, ovšem zvuk motoru a výfuku patří k důležité součásti emocí, které člověk ze zajímavých aut má. Obavy zákazníků o to, že elektrická ferrari o tuto část své osobnosti přijdou, rozptyluje generální ředitel automobilky Benedetto Vigna.

Budou podle něj nabízet stejné unikátní zážitky jako spalovací ferrari. „Každé ferrari, které postavíme, je unikátní. Když vyvíjíme ferrari, díváme se na výkony, design, řidičské detaily i udržitelnost,“ cituje Vignu web CNBC, který zprávu přináší. „Pokud znáte tu technologii, víte, že i s elektromobily se toho dá udělat hodně,“ odpověděl na otázku týkající se zvuku elektromobilu.

Ferrari totiž podle něj nejsou spotřebiče jako řada jiných aut. „Když se bavíme o luxusních autech, jako jsou ta naše, je řeč o emocích, které dokážeme klientovi nabídnout. Nemluvíme o autech orientovaných na funkci, jako jsou jiné elektromobily, které vidíte na silnicích,“ nechal se slyšet.

Automobilka tedy podle něj pracuje na „zvukových podpisech“ svých elektromobilů. Ty mají být navrženy tak, aby „rozdmýchaly emoce a vyrovnaly se zvukům spalovacích motorů“. Ferrari pochopitelně není první, kdo elektromobilům propůjčí unikátní zvuky. Jak konkrétně budou znít, se ovšem musíme nechat překvapit.

Nástupce Ferrari 812 dorazí v příštím roce, nejspíš nabídne motor V12

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám