Hlavní obsah

Elegantní "rychlík" Orochi z Japonska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/TOKIO

Japonská automobilka Mitsuoka představila na tokijském autosalonu mimo jiné i "znovuzrozenou" studii supersportovního vozu Orochi. Nový vůz má být bezpečnější a samozřejmě i rychlejší.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

U nás téměř neznámá japonská automobilka, která byla založena v roce 1979, je ve světě známá nejen produkcí limitovaných sérií specializovaných automobilů, ale také moderními sedany, hatchbacky a automobily třídy GT. Po dvanácti letech a 13 000 vyrobených vozech dospěl vývoj automobilů Mitsuoko až k představovanému "supersporťáku" Orochi.

Přes 4,5 metru dlouhý a něco přes metr vysoký elegantní "rychlík" se pyšní novým motorem V6 DOHC o objemu 3,3 litru, který pohání zadní kola, a automatickou pětistupňovou převodovkou. Maximální rychlost ani výkon motoru automobilka neuvedla.

Protože bylo dvoumístné Orochi uvedeno již v roce 2001 jako gentlemanský vůz, je jeho luxusní interiér potažen kůží a vylepšen řadou ozdobných prvků, jako jsou hliníková měřidla rychlosti a otáček na palubní desce, která připomínají vybavení vozů Porsche nebo Alfa Romeo a centrální konzole s do U tvarovanou řadící pákou připomínající interiér vozů značky Jaguar.

Mezi další zajímavé modely automobilky Mitsuoka, které byly v Tokiu představeny, patří například vozy Convoy 88, Garyu, Nouera a studie Zero 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám