Hlavní obsah

Duo a Bento - nové sdílené elektromobily od Renaultu

Mobilize, společnost patřící pod křídla Renault Group, představila své dva nové elektromobily pro městské sdílení. Vozy Duo a Bento dorazí v roce 2023 a 2024 a budou zákazníkům k dispozici prostřednictvím předplatného nebo pronájmu.

Foto: Mobilize

Mobilize Duo a Bento

Článek

Mikrovozidla v posledních letech zažívají obrovský boom, kterého hodlá čím dál více využívat řada automobilek. Francouzský Renault například pro tuto příležitost založil společnost Mobilize, která bude zajišťovat sdílenou dopravu po městech právě takovými vozy.

Foto: Mobilize

Mobilize Duo

V rámci tohoto plánu nyní Mobilize představilo své dva nové modely pro účely sdílení. První se jmenuje Duo a jedná se o nástupce modelu Twizy, který je založený na konceptu EZ-1. Druhým modelem je Bento a i s nákladovým prostorem bude sloužit kurýrům a dalším přepravním firmám.

Nissan chce menší vliv Renaultu, firmy jednají o upravení alianční spolupráce

AutoMoto

Oba elektromobily mají trubkový rám a nelakované panely karoserie v provedení antracitově-šedé barvy a kombinaci s oranžovou, což jsou oficiální barvy Mobilize.

Padesát procent vozidel je pak vyrobeno z recyklovatelných materiálů. Duo měří na délku 2,43 metru, Bento je pak kvůli přepravnímu boxu o něco delší.

Foto: Mobilize

Mobilize Duo

Duo má v kabině digitální přístrojový štít, integrovaný reproduktor, slot USB-C a dok na smartphone. V autě je pak místo pro dvě osoby, přičemž větší „užitkové“ Bento bude mít jen místo pro řidiče.

Oba vozy pohání elektromotor. Maximální rychlost činí 45 km/h pro řidiče do 15 let a 80 km/h pro dospělé. Dojezd baterie je stanoven na 140 kilometrů.

Obě vozidla dorazí na trh v následujících dvou letech. K dispozici budou především v aplikacích pro sdílení vozidel. Někteří zákazníci si pak budou moci auta pronajmout i na delší dobu.

Reklama

Související články

Nové Mitsubishi ASX je převlečeným renaultem

Nové Mitsubishi ASX, které se začne prodávat v příštím roce, fanoušci Renaultu už nějaký ten pátek znají pod jménem Captur. V rámci alianční spolupráce ovšem...

Výběr článků

Načítám