Hlavní obsah

Renault Trafic dostal elektrickou verzi, dojezdem neohromí

Renault představil elektrickou verzi dodávky Trafic i s nejdůležitějšími daty o dojezdu a schopnostech přepravy nákladu. Dojezd má být až 240 km na jedno nabití a rychlonabíjení je příplatkovou výbavou.

Foto: Renault

Renault Trafic E-Tech Electric na veletrhu IAA v Hannoveru

Článek

Po elektrických modelech Kangoo a Master přichází do nabídky Renaultu také prostřední dodávka s baterií místo palivové nádrže – model Trafic. Ukázal se na veletrhu užitkových aut IAA v Hannoveru a automobilka k němu zveřejnila i pár technických dat.

Tím nejdůležitějším údajem je samozřejmě dojezd na jedno nabití, který má podle měřicí metodiky WLTP být 240 kilometrů. Baterie má kapacitu 52 kWh a vůz pojme až 22 kW nabíjecího výkonu střídavým proudem.

Foto: Renault

Renault Trafic E-Tech Electric na veletrhu IAA v Hannoveru

Rychlonabíjení 50kW nabíječkou se stejnosměrným proudem je za příplatek. Jak dlouho trvá nabití, však zatím není známo.

Kola vozu pohání elektromotor o 122 koních, dynamické parametry si automobilka nechala zatím pro sebe. Důležitější jsou u užitkového auta zprávy o tom, že prodloužená verze pojme až 4,15 m dlouhý předmět, protažený skrz otvor v přepážce pod pravým sedadlem.

Foto: Renault

Renault Trafic E-Tech Electric

Prodloužená verze má 5,48 metru na délku, standard je o 40 centimetrů kratší. K mání jsou také dvě verze výšky vozu – 1967 a 2498 mm. Od toho se odvíjí kapacita nákladového prostoru, která je od 5,8 do 8,9 m3. Užitečná hmotnost je 1100 kg a vůz utáhne jen 750 kg těžký přívěs.

Start prodeje a ceník zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:
Renault Trafic
Renault Trafic E-Tech Electric

Výběr článků

Načítám