Hlavní obsah

DS bude od roku 2024 uvádět jen elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prémiová značka skupiny Stellantis bude od roku 2024 uvádět už jen čistě elektrické vozy.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

DS 3 Crossback E-Tense

Článek

Teprve v roce 2015 osamostatněná značka DS se nejprve rozhodla od roku 2019 elektrifikovat celé portfolio, tedy včetně plug-in hybridních modelů, a o pět let později uvádět už jen 100procentní elektromobily.

DS v roce v roce 2024 spustí první zcela elektrický projekt skupiny Stellantis na nové platformě STLA Medium. Ta je jednou ze čtyř základních forem, které chce v blízké budoucnosti využít 14 značek koncernu. Slibuje vysokokapacitní baterii o kapacitě až 104 kWh a dojezd 700 km pro velký sedan či SUV.

Od městských aut po pick-upy. Stellantis plánuje čtyři elektrické platformy

AutoMoto

Čistým elektromobilem je v současné nabídce značky jen malý crossover DS 3 Crossback, brzy jej doprovodí i elektrická verze druhé generace hatchbacku DS 4.

Dva větší modely, tedy SUV DS 7 Crossback a vlajková limuzína DS 9, spoléhají v rámci elektrifikace jen na plug-in hybridní pohon. Nástupci těchto modelů ale již zcela jistě budou k mání jen jako bateriové elektromobily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám