Hlavní obsah

DS 3 Crossback: Miniaturní prémiovka

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní značky už dávno nabízejí svým zákazníkům malé crossovery. A tak nesmí chybět ani francouzská značka DS, která se k nim chce řadit. Proto přijíždí nový DS 3 Crossback.

Foto: DS

DS 3 Crossback

Článek

Kdo chce luxusní malé skoro SUV, ten si pořídí třeba BMW X1, Volvo XC40, Audi Q2 nebo Mercedes-Benz GLA. Jak vidíte, německé značky mají silnou převahu. Ostatně mezi francouzskými značkami je jen jedna, která si hraje na trochu vyšší level – DS. Jenže je to značka relativně nová, takže jí můžeme odpustit, že s malým crossoverem přichází až teď.

Firma se snaží nabídnut movitým a také osobitějším zákazníkům své výrobky, které se chlubí odvážnějším designem exteriéru i interiéru. Jen se podívejte na tohle auto. Ten zvláštní střední sloupek už je prakticky tradicí, ale ta výrazná prohnutí na přední kapotě - to se prostě nedá přehlédnout.

Foto: DS

DS 3 Crossback

Foto: DS

Netradiční design interiéru

A ten interiér – to je opravdová designérská paráda. Diamanty, kam se člověk podívá. Opravdu hodně povedený soudržný design, který se prolíná nejen nějakými detaily, ale kompletně vším od volantu až po zadní sedačky. Zajímavé je, že auto i přes svou velikost bude celkem praktické. Velikost kufru je 352 litrů.

Technika bude spoléhat na patnáctistovkový naftový čtyřválec (73 kW) a přeplňovanou zážehovou dvanáctistovku ve třech válcích, která nabídne hned tři výkony: 73,96 a 114 kW. V nabídce bude manuální i automatická převodovka. Ovšem v nabídce bude i další verze – čistě elektrická! Akumulátory o kapacitě 50 kWh budou dodávat energii elektromotoru o výkonu 100 kW, který bude pohánět zadní kola! Dojezd na jedno nabití by měl být asi 300 km a dobití v rychlonabíječce na 80 % zvládne za 30 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám