Hlavní obsah

Dovoz ojetých motocyklů klesl do března o 16 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovoz ojetých motocyklů v prvním čtvrtletí klesl o 16 procent na 2112 strojů. Pokles byl tak mírnější než u prodeje nových motocyklů, který se snížil o 19,4 procenta. Vyplývá to ze statistiky Svazu dovozců automobilů.

Článek

Nižší zájem o motocykly způsobila tuhá zima, která polevila až v březnu. Dalším faktorem byla doznívající ekonomická krize. "Lidé berou motocykl jako prostředek pro zábavu a v době krize je to jedna z prvních věcí, kterou oželí," uvedl ředitel Suzamoto Jakub Šebesta.

Více než třetina dovezených motocyklů z druhé ruky byla stará mezi pěti a deseti roky. Starší více než 15 let byla desetina strojů. Lidé dávají při dovozu přednost renomovaným značkám. První tři místa obsadily stroje Honda, Yamaha a Suzuki, následuje BMW a Kawasaki. Do první desítky se dostal i Harley Davidson na sedmém místě.

Prodej nových motocyklů od ledna do března klesl téměř o pětinu na 2748 strojů. Nejvíce prodala Yamaha, následovaná Hondou a značkou TMEC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám