Hlavní obsah

Do aukce míří nabourané lamborghini z ikonické scénky filmu Vlk z Wall Street

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Vlk z Wall Street byl plný velkých filmových hvězd, pozornost fanoušků však upoutalo i bílé Lamborghini Countach 25th Anniversary, které se objevilo v jedné z nezapomenutelných scén. Vůz je nyní na prodej, v ulicích už ale moc parády neudělá.

Foto: Bonhams

Do aukce míří nabourané Lamborghini Countach 25th Anniversary z filmu Vlk z Wall Street.

Článek

Snímek Vlk z Wall Street, jehož režie se ujal Martin Scorsese a v hlavní roli se představil Leonardo DiCaprio, zamířil na plátna kin již před deseti lety, letos nám ho ale znovu připomínají významné aukční společnosti, které ve svých aukcích postupně nabízejí vozy Lamborghini Countach 25th Anniversary použité při natáčení.

Zářivě bílé lamborghini se proslavilo scénou, kdy Leonardo DiCaprio v roli Jordana Belforta usedá za volant pod vlivem různých omamných látek, což se navzdory jeho vnímání dosti zásadně podepíše na jeho jízdním stylu a především stavu ikonického sportovního automobilu.

Pro natáčení scény byly použity dva automobily, přičemž jeden se dochoval v perfektním stavu, druhý vidíte na snímcích.

Dražbu nepoškozeného automobilu oznámila společnost RM Sotheby’s již začátkem srpna, nyní ale aukční společnost Bonhams ohlásila dražbu poškozeného vozu během aukce 25. listopadu v Abú Dhabí.

Lamborghini ze slavné scénky Vlka z Wall Street je na prodej

AutoMoto

Zatímco nepoškozený vůz byl k natáčení zapůjčen a na filmovém plátně se objevil na pouhých 11 sekund, poškozený vůz byl vidět 3 minuty a 11 sekund.

Zajímavostí je, že režisér Scorsese nebyl spokojen s poškozením vozu po kaskadérských scénách, takže do něj nechal ještě několikrát nabourat odtahovým vozem, aby byla poškození výraznější.

Vůz je tedy už na první pohled ve značně zbídačeném stavu, stále se však jedná o jeden z celkem 658 kusů modelu Countach 25th Anniversary. Navíc by mělo jít o jeden z pouhých 12 kusů, který byl do USA importován s bílým lakem Bianco Polo a ladící barvou interiéru.

S ohledem na vzácnost vozu a jeho nezapomenutelnou roli nepřekvapí, že se očekává prodejní cena v rozmezí 1,5 až 2 miliony dolarů, což je v přepočtu zhruba 34,9 až 46,5 milionu korun.

Kromě samotného vozu vítěz aukce dostane i kostým, ve kterém DiCaprio sehrál slavnou roli, křeslo režiséra, filmovou klapku s podpisem DiCapria, Margot Robbieové a Scorseseho, dvě mikiny štábu, dvě DVD s filmem a dokument o autenticitě vozu od produkční společnosti.

Elektřina nevadí, tisícikoňové lamborghini je na tři roky vyprodané

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám