Hlavní obsah

Detroitský autosalon byl letos zrušen, vrátí se až v roce 2025

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroitský autosalon letos v září neproběhne. Místo toho se vrátí do lednového termínu – své brány otevře 11. ledna 2025, těsně po konci veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas.

Foto: Porsche

Koncept Porsche Boxster na autosalonu v Detroitu v roce 1993 (Ilustrační foto)

Článek

Autosalon v Detroitu, pro svůj význam na americkém trhu nazývaný North American International Auto Show, má za sebou dva nepříliš úspěšné roky, a tak se letos konat nebude. Uvedla to společnost, která ho zajišťuje, v prohlášení citovaném webem The Detroit News.

V posledních dvou letech se autosalon konal v září, což je zásadní odklon od tradičního lednového termínu. Není zřejmé, zda právě to bylo důvodem pro nevalný zájem vystavovatelů, ale organizátoři oznámili návrat k lednovému termínu. Příští autosalon tak bude v lednu roku 2025, a to konkrétně od 11. do 20. ledna.

Událost se vrátila po pauze způsobené koronavirovou pandemií v září 2022, ovšem řada vystavovatelů účast odřekla a příliš vozů tak vidět nebylo, natož premiéry zajímavých novinek. V roce 2023 byla účast lepší i díky prodejcům aut, kteří nahradili některé automobilky.

Je ovšem otázkou, zda se detroitský autosalon ještě vrátí na výsluní. Bude se totiž konat nedlouho po losangeleském autosalonu, který proběhne v listopadu 2024, a naopak pár týdnů před chicagským autosalonem, naplánovaným na únor 2025.

Navíc bude přímo soupeřit s veletrhem spotřební elektroniky CES v Las Vegas, který proběhne od 7. do 10. ledna 2025. Ten, ač není zaměřen na automobilový svět, se v posledních letech stal místem premiéry řady důležitých novinek různých automobilek.

Suzuki ukázalo divoké koncepty pro tokijský autosalon

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám