Hlavní obsah

Desetitisíce superbů musí do servisu. Chyba softwaru nemusí odhalit problém s blinkry

Automobilka Škoda Auto bude na začátku příštího roku svolávat do servisu 90.000 vozů Superb druhé generace. Důvodem je chybná konfigurace takzvaného Body-Control-Modulu, kvůli které nemusí být detekována a na přístrojové desce zobrazena porucha předních blinkrů.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb (2013, facelift)

Článek

Do servisu kvůli chybné konfiguraci elektroniky budou muset některé Superby vyrobené mezi lety 2013 a 2015. Jde tedy o vozy z druhé, předchozí řady, nyní se prodává již třetí generace tohoto modelu.

Svolávací akce se bude týkat více zemí, o kolik aut jde v České republice, automobilka neuvedla. „Všichni majitelé dotčených vozidel budou včas kontaktováni prodejcem Škoda. Vozidlo lze používat až do provedení kontroly nebo opravy,” řekla Alžběta Šťastná ze Škody Auto

Škoda spustila výrobu plug-in hybridního superbu, závod se bateriím musel přizpůsobit

AutoMoto

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery.

Je aktivní na více než stovce trhů. Celosvětově Škoda zaměstnává více než 37 tisíc zaměstnanců, v Česku je jich více než 32 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám