Hlavní obsah

Daňové úniky se nevyplácí. Během srazu zabavil indický berňák 12 supersportů

Novinky, Daniel Havlina

V indickém městě Hajdarábád došlo ke kuriózní situaci. Během srazu majitelů supersportovních aut nedaleko tamního letiště vtrhli mezi účastněné úředníci z berňáku a na místě zastavili 15 vozidel. Hned dvanáct z nich rovnou zabavili.

Foto: Lamborghini

Lamborghini (Ilustrační foto)

Článek

Placením daní se lze jen velmi složitě vyhnout, i přesto se o to ale lidé pořád pokoušejí. Nejinak tomu je i v Indii, jedné z nejlidnatějších zemí světa. Právě tam nedávno došlo k velkému zátahu na neplatiče přímo během srazu sportovních aut, kde se majitelé chlubili svými exotickými vozidly.

Deník Times of India uvádí, že úředníci z berňáku vnikli na akci, kterou uspořádala hrstka zbohatlíků na oslavu indického Dne nezávislosti. Bujarou zábavu tak rázem vystřídal šok, když přímo na místě úředníci zastavili patnáct vozů.

Podle novin nakonec zabavili 12 vozidel, protože jejich majitelé nezaplatili daň ve státě Telangána, kde se vozidla zdržovala, a místo toho je registrovali v jiných státech s nižšími daněmi. Zprávy hovoří o tom, že policie s úředníky sledovala vozidla několik měsíců, jejich majitelé většinou pocházejí z bohatých průmyslnických či politických rodin.

Horentní sumy za provoz starého auta? Není to pravda, říká ministerstvo

AutoMoto

Mezi zabavenými vozidly se mimo jiné objevilo Lamborghini Huracán, Maserati GranTurismo a vozy značek Ferrari či Rolls-Royce. Jejich majitelům mělo údajně být mezi pětadvaceti až pětatřiceti lety. Vězení by ovšem nikomu hrozit nemělo. Vlastníci aut by měli svá vozidla dostat zpět po zaplacení pokut.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám