Hlavní obsah

Německá policie zabavila auto, protože se moc blýskalo

Novinky, Marek Bednář

Policie v německém Düsseldorfu zabavila BMW X5 M doslova proto, že se příliš blýskalo. Jeho zlatá fólie měla odrážet slunce a tím působit nebezpečnou situaci pro ostatní účastníky provozu. V rámci akce zaměřené na „autopozéry“ byly rozdány pokuty za 107 tisíc korun.

Foto: Polizei Düsseldorf

Je zlatá fólie na autě bezpečná pro okolí? Německá policie kvůli ní zadržela toto BMW.

Článek

Máte-li auto nějak upravené, ať už zvenčí, nebo třeba na výfukovém systému – a nyní nejde o emise či o proslulé filtry pevných částic, ale třeba jen o zvuk –, můžete se při cestách Německem dostat do hledáčku policie coby „autopozéři“ (lidé libující si ve strojenosti atd.).

Takovou zkušenost má i třicetiletý nejmenovaný muž z Kosova, jehož BMW X5 M v Düsseldorfu podle policie ohrožovalo bezpečnost jízdy.

Jak? Zlatá fólie měla odrážet slunce a další světla, a oslňovat tak všechny okolo. Kromě toho měl vůz zatmavená zadní světla, jak ukazují fotografie, a údajně také upravený výfukový systém. Policie ale vůz neposlala na technickou kontrolu, jak to může udělat u nás, nýbrž ho rovnou zabavila a odtáhla.

Tohle je nová Octavia. Škoda vypustila do světa první skici

AutoMoto

Spolu s BMW bylo zajištěno pět dalších strojů, čtyři auta a jeden motocykl, které budou předmětem kontroly odborníků, zda je jejich provoz v Německu bezpečný. Jak dlouho bude lidem jejich majetek zadržován, policie neuvedla.

Při zátahu konaném 13. října odpoledne bylo zjištěno 25 přestupků, odebrán byl jeden řidičský průkaz a uděleno bylo 17 pokut v celkové výši 4160 eur, tedy zhruba 107 tisíc korun.

Foto: Polizei Düsseldorf

Dalším vážným prohřeškem měla být zatmavená zadní světla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám