Hlavní obsah

Britský úřad neoprávněně zabavil a sešrotoval BMW. Odškodné přišlo po dvou letech

Parkovali jste někde na ulici tři dny? Určitě ano, stačí přece vyrazit na prodloužený víkend vlakem či na dovolenou letadlem. Takhle krátký čas stačil úřadům velšského okresu Flintshire, aby odtáhl a sešrotoval BMW 323i.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW (ilustrační foto).

Článek

Ony tři dny v listopadu 2016 byl majitel vozu, identifikovaný pouze jako pan G., v nemocnici kvůli operaci kotníku. Za vůz o 12 let dříve zaplatil 14 tisíc liber (kurzem z listopadu 2004 zhruba 623 tisíc korun). Když se pak vrátil domů, auto na původním místě nebylo, píše web BBC.

„Byl jsem zděšen a zmaten, protože jsem nedokázal pochopit, proč sebrali vozidlo, které bylo registrované na mě, z místa mého trvalého pobytu,“ říká pan G. Dodává, že když bylo auto odtaženo, v jeho zavazadelníku bylo nářadí za zhruba 2 tisíce liber (kurzem z listopadu 2016 téměř 63 tisíc korun).

Zfušovaná práce úřadu, říká ombudsman

Podle úředníka místního dopravního inspektorátu se nepodařilo v databázi vyhledat vlastníka vozidla, takže bylo odtaženo a sešrotováno. Zpráva velšského ombudsmana, na kterého se pan G. samozřejmě obrátil, však říká, že o žádném takovém vyhledávání v databázi není záznam.

„Je to typický příklad nesprávného úředního postupu, jaké vídám za čtyři roky ve funkci,“ uvedl ombudsman Nick Bennett.

Úřad pravděpodobně ani neinformoval vlastníka pozemku, že se z něj chystá odtáhnout automobil; nepředložil o tom důkaz. A tedy panu G. soud nyní, téměř dva roky poté, co bylo auto odtaženo, přiklepl odškodnění ve výši 2750 liber (cca 81 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám