Hlavní obsah

Daimler se přejmenuje na Mercedes-Benz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá firma Daimler AG se bude od 1. února jmenovat Mercedes-Benz, stejně jako její nejznámější produkty. Má to pomoci zvýšení hodnoty na finančních trzích a také podtrhnout snahu automobilky nabízet bezemisní auta se schopností částečně samočinné jízdy.

Foto: Mercedes-Benz ČR

Mercedes-Benz (Ilustrační foto)

Článek

Německý koncern Daimler, nejznámější svou značkou aut Mercedes-Benz, změní 1. února své jméno, píše agentura Bloomberg. Nebude se už jmenovat Daimler, nýbrž Mercedes-Benz, a pro firmu to bude druhá velká změna po prosincovém odloučení divize Daimler Trucks, která vyrábí nákladní vozy, na akciovém trhu.

Změna má zdůraznit zaměření společnosti na budoucnost – bezemisní vozy a spousty softwaru. Generální ředitel Ola Källenius v tom vidí zvýšení hodnoty automobilky na akciových trzích.

Test Mercedesu-Benz E 400d All-Terrain: Kokon starosvětské úžasnosti

Testy

Automobilka se má podle něj zaměřit na špičkové modely s nabídkou technologií autonomního řízení. Cílem je zvýšit obrat firmy i navzdory tomu, že bude investovat miliardy do nových technologií.

Automobilka podle agentury plánuje mít bateriové elektromobily ve všech svých segmentech během tohoto roku, aby pořádně konkurovala americké Tesle. Hodnota automobilky na finančních trzích za posledních 12 měsíců vzrostla o 40 % na 74,75 miliardy eur (1,83 bilionu korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám